2012-05-01 10:06 #0 av: Niklas

Med Dropbox har du alltid dina filer synkade mellan datorer och telefoner. Det fungerar både i OS X, Windows, Linux, iPhone, iPad och Android. Dessutom får du gratis säkerhetskopior på Dropbox servrar.

DropboxRegistrera dig gratis på Dropbox.com. Installera Mac-, Windows- eller Ubuntu-klienten på din dator och Dropbox-appen i telefonen. Dropbox skapar en mapp i din dator, vanligtvis i Mina dokument. Allt du lägger där synkroniseras automatiskt med dina övriga enheter. Om du installerar Dropbox på flera datorer och telefoner synkroniseras mappen på dem också.

Du kan välja att dela vissa filer i Dropbox-mappen med andra personer. Lägg dem i en egen mapp och välj att dela ut den. Filer du lägger i mappen Public kan nås av vem som helst.

Dropbox är perfekt när flera personer delar filer ofta. Alla ändringar i filer synkas till alla användare. Ytterligare en bra sak med Dropbox, är att du kan lägga bilder och filmer som du har tagit med telefonen i mappen och på så sätt synka dem till din dator. Det finns möjlighet att lösenordsskydda Dropbox. Du väljer det i inställningarna.

Dropbox kan lagra alla typer av filer och det kan visa dessa filtyper i iPhone-versionen:

Bilder (.jpg, .tiff, .gif)
Musik (.mp3, .aiff, .m4a, .wav)
Filmer (.mov, .mp4, .m4v)
Microsoft Word-dokument (.doc, .docx)
Microsoft PowerPoint-presentationer (.ppt, .pptx)
Microsoft Excel kalkylark (.xls, .xlsx)
Adobe PDF (.pdf)
Keynote-presentationer (.key)
Pages-document (.pages)
Numbers kalkylark (.numbers)
Webbsidor (.htm, .html)
Text och rtf-filer (.txt, .rtf)

Alla mobiltelefoner som har en webbläsare kan använda Dropbox. Det gäller även alla datorer, även om de inte har dator-klienten installerad.

Dropbox är gratis. Du får 2 gigabyte lagringsutrymme på Dropbox servrar. Om du sprider det till dina vänner får du ytterligare 500 megabyte utrymme för varje vän (upp till 18 gigabyte). Vill du ha mer finns det betaltjänster på upp till 100 gigabyte.

Om du anmäler dig via länken ovan får du också 500 megabyte extra utrymme redan från början.