Program & appar

CoconutBattery kollar MacBookens batteri-hälsa

2012-05-27 09:32 #0 av: Niklas

Batterier är förbrukningsvaror. Det gäller även batteriet i din MacBook. Gratis-appen CoconutBattery kontrollerar hur batteriet mår. Börjar det räcka kort tid efter uppladdning kan du börja med att köra CoconutBattery.

CoconutBattery för Mac OS XSå fort du öppnar CoconutBattery visas batteriets status. Det mest intressanta är de två gröna procentstaplarna.

Den övre stapeln, under "Current charge" visar hur mycket batterikapacitet som återstår av maximalt möjlig kapacitet. I bilden till höger står det 95%, vilket betyder att 5 procent av kapaciteten har använts sedan senaste laddning.

I den nedre stapeln, "Battery capacity", visas enkelt uttryckt hur "friskt" batteriet är. Procentsatsen berättar hur mycket av sin ursprungliga kapacitet batteriet kan ta emot nu. Det står 87% i bilden till höger. Det betyder att 13 procent av den ursprungliga kapaciteten (när batteriet var nytt) har försvunnit på grund av slitage. Om procentsatsen är omkring 50 räcker batteriet bara hälften så länge som när det var nytt efter varje laddning.

När det är dags att byta batteri i Macen bestämmer du själv. Är procentsatsen under "Battery capacity" låg och du tycker att den räcker för kort per laddning kan det vara läge att byta batteri.

Du kan ladda ner CoconutBattery helt gratis här:

CoconutBattery för Mac OS X

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2012-05-27 09:46 #1 av: Niklas

Ett alternativ till CoconutBattery, för dig som använder Mac App Store, är Battery Guard:

Battery Guard för OS X i Mac App Store

Det är gratis.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.