Tillbehör

Mobilt bredband wifi funkar bara med iPhone

2012-09-08 01:43 #0 av: Trollbus

Jag fick idag hem ett mobilt bredband från telenor. 4G-dongel som jag köpt en liten wifi-router till, Dovado Tiny. USB-modemet funkar i min MacBook Pro 13" (Lion) om jag stoppar det direkt in, och den funkar med routern om jag inte aktiverar lösenord (WPA). Däremot funkar min iPhone koppla upp mig trådlöst med lösenord aktiverar i routern. Men min pojkväns iPhone vill inte koppla upp sig.

Mycket märkligt. Någon som vet vad det kan handla om?

Anmäl
2012-09-08 09:45 #1 av: Trollbus

Jag lyckades få det att fungera till slut. Problemet var förmodligen att jag döpte mitt nya nätverk till samma namn som mitt gamla jag hade hemma förut. Eller att jag först testade utan att skydda nätverket med lösenord. Oavsett vilket så gick jag in och valde "annat nätverk" när jag slog på wifin i datorn och skrev in namnet på nätverket och lösenordet manuellt. Sedan fungerade det. Gjorde likadant på pojkvännens iPhone. Fungerade också.

Det enda mysteriet är varför det fungerade med min iPhone direkt?

Anmäl
2012-09-09 09:21 #2 av: Niklas

Bra att du fick ordning på det. Kan det vara så att inställningarna redan fanns i din iPhone sen tidigare och att det därför fungerade direkt?

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2012-09-09 20:59 #3 av: Trollbus

Det var exakt samma inställningar som redan fanns i datorn också.

Det nya nätverket hade samma namn som gamla men ett annat lösenord.

Så det är lite märkligt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.