Apple

Prism och Apple

2013-06-08 08:58 #0 av: Kefa

Vad säger ni om Prism? Vill man vara snäll så kan man tolka det som att Apple kämpat emot hårdast. Sju år har lagen funnits, Aålle rättade in sig oktober 2012. Allt fler bedömare såväl inom som utom landet börjar anse / inse att Barack Mohammed Obama är den största socialist vita huset skådat. Men hur fick han Apple att böja sig tror ni?

"Att amerikanska staten har direkt insyn i Facebooks, Googles och de andras databaser är i sig inte överraskande. Det verkligt intressanta vore att få veta vilken typ av påtryckningar den amerikanska staten ägnat sig åt för att få den tillgången.

Men den briserade skandalen visar att det egentligen är ointressant att försöka peka ut vad som är värst: att it-företagens kartlägger våra privatliv eller att staten gör det. Faktum är att det görs. Och att data läcker mellan företag och myndigheter. Att blunda för det kan få ödesdigra personliga konsekvenser – i dag, eller om tio år."

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/prism-nagot-stasi-hade-bara-kunnat-dromma-om-_8245660.svd

Ps om detta var för OT får admin ta bort det. Men det handlar om Apple

Anmäl
2013-06-09 16:16 #1 av: Niklas

Är det bevisat att företagen har givit USA tillgång till databaserna? Som jag förstod det var det inte helt klarlagt. Det räcker ju egentligen om de avlyssnar trafiken till och från dem och det har jag alltid förutsatt att de har gjort.

För min del spelar det ingen som helst roll.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2013-06-09 16:28 #2 av: Kefa

Länken i inlägget her intrycket att man haft direkttillgång.


Anmäl
2013-06-10 13:29 #3 av: Niklas

Jag är ändå tveksam. Glad Jag ser inte vare sig varför staten skulle blanda in företagen eller varför företagen skulle ställa upp.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.