macOS

Språk i OS X Yosemite

2014-11-06 13:03 #0 av: TokyoWings

Hej, sedan jag uppdaterade till Yosemite så har jag haft stora problem med tangenbordsinställningarna när det gäller språket. Jag behöver kunna växla mellan flera olika språk, t.ex sv och jap för att kunna studera etc. Men senaste tiden så har datorn tappat språket, t.ex just nu har jag inställt på japanskt tangentbord men japanskan försvann mitt i meningen och blev plötsligt svenskt. T.om åäö fungerar. Det är väldigt frustrerande eftersom det enda sättet jag har lyckats ordna det hittills är att starta om datorn, och det har redan hänt tre gånger sedan jag påbörjade min uppsats för en timma sedan. 

I början trodde jag att det bara var fel på Chrome för det funkade i andra program och jag behövde bara starta om Chrome, men nu har jag börjat tappa även i andra program också och starta om hjälper inte länge.

Är det någon mer som har stött på detta och vet hur det går att ordna? Jag studerar i Japan på heltid och behöver japanskt tangentbord för att kunna ordna studierna.

Tack i förhand

Anmäl
2014-11-08 20:20 #1 av: MagArne

Finns det nånting som fungerar som det ska i Yosemite?

Du skulle kunna testa betaversionen av 10.10.1 (servicepack 1)
https://appleseed.apple.com/sp/betaprogram/

Anmäl
2014-11-09 09:06 #2 av: [Jens]

Haha "finns det nånting som fungerar ......" ;)

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.