Övrigt

Svullet MacBook-batteri, vad gör man?

2016-01-31 21:52 #0 av: emms

Hej.

Har en macbook från 2010 som mest ligger och samlar damm. Använt den ibland till skolan då den har fler program än min nya macbook. Fick den förra genom skolan.

Men, idag när jag skulle använda den ser jag att den har svullnat upp under musplattan. Googlade lite och insåg att det måste bero på att batteriet har expanderat. Såg även att det var ganska farligt med sånna batterier. Att dom kunde börja brinna av sig själva och grejer.

Så vad gör jag nu? Datorn funkar och har en del grejer på den som jag vill spara. Har inte riktigt lust att köpa ett nytt batteri men vill behålla datorn ändå liksom. 

Funkar datorn utan batteri och kan man ta bort batteriet hemma själv?

Anmäl
2016-01-31 21:58 #1 av: Kille77a

Föreslå att lämna in den

Anmäl
2016-01-31 22:08 #2 av: Tjeja

Försök inte ta bort batteriet själv hemma om det inte är gjort för att plocka loss det enkelt själv.  Dvs om det sitter innanför datorns skal ska du inte ge dig på att plocka ut det själv. Det kan explodera. Lämna in hela datorn istället eller släng i riskavfalls elektronik vid en miljöstation. 

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.