Övrigt

Mac heta upp

2016-04-28 21:25 #0 av: [candy_suki]

Min Mac har på den senaste tiden heta upp snabbare än vanlig vilket leder till att batteri försvinner snabbare.

Vad det beror på tror ni?

Anmäl
2016-04-28 21:47 #1 av: Inkanyezi

Det beror möjligen på någon tjänst som är aktiv, kanske att någon använder din dator som server eller gateway? Kolla processoraktivitet, nätverksaktivitet och processer.

Anmäl
2016-04-29 06:05 #2 av: [Jens]

För att hitta aktivitetskontroll på ett snabbt sätt gör du genom att klicka på CMD + Mellanslag. Du får upp rutan Spotlight och börjar skriva aktivitetskontroll, Du får upp bästa sökträff på just aktivitetskontroll och du klickar på Enter eller dubbelklickar på resultatet.

Genom det programmet kan du kolla bland annat det som Inka skriver i inlägg #1.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2016-04-29 13:43 #3 av: [candy_suki]

#1 #2 Jag har fått upp aktivitetskontroll men vad är nästa steg? 

Går det att förbättra genom att starta om datorn? 

Anmäl
2016-04-29 13:47 #4 av: Inkanyezi

Det handlar om att veta vilka processer som bör vara igång, och att se om det finns aktivitet när du inte använder något processorkrävande program.

En omstart lär inte göra någonting åt det om det är så att du har en snyltare som använder din dator som gateway, men sådant kan spåras via aktivitet och nätverksaktivitet när du inte själv använder nätverket.

Så finns ju också andra saker som kan påverka hur mycket fläkten går, som att det kanske finns smuts som hindrar luften. 

Det där med främmande nätverksverksamhet behöver inte innebära att någon är där och snyltar för att själv komma åt nätet, utan det kan vara ett främmande program som har installerats och som driver ett postkontor. Det finns sådana, som kan skicka hundratusentals epostmeddelanden när de har infekterat en dator. Det är sådant man kan hitta när man kontrollerar alla processer.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.