Övrigt

USB uttagen funkar inte...

2016-08-14 15:31 #0 av: eeriksson65

Hej! 

För en rätt så lång stund sen (ngra månader) slutade mina USB uttag fungera? Jag har en MacBook Pro som har en CD uttag vilket då ger mig 2 USB uttag på andra sidan, och saken är att INGEN av de fungerar? 

Tycker ni jag ska gå till en dator person som kan laga det och vet ni om det kommer att göra något till datorn?

Är det en stor grej man måste byta ut? :(

Anmäl
2016-08-14 17:42 #1 av: [Jens]

Har du kört Skivkontroll? Prova att gå till Skivverktyg > Skivkontroll.

Du kan också ladda ner Onyx och köra programmet. En varning är att du inte klickar i några extra inställningar utan låter det vara som den rekommenderar. Välj rätt onyx-version till rätt operativsystem som du har på din dator. Du finner info om din dator genom att gå till Äpplet uppe till vänster och sedan välj 'Om den här datorn' . Väl där finner du version.

http://www.titanium.free.fr/onyx.html

Prova dessa ovan först och se om det hjälper. Annars får du gå till en person men jag tror att personen skulle ha gjort en ominstallation på din dator så jag rekommenderar att du gör backup på allting som du vill ha sparat.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2016-08-15 13:19 #2 av: MagArne

Har du otur behöver du byta logikkortet vilket kostar åtskilliga tusenlappar.

Om du inte har gjort backup, så gör genast en sådan. Då din USB inte fungerar får du flytta data över nätverket eller liknande. Kanske lägga det viktigaste på iCloud Drive, Dropbox, mail m.m.

Börja med att göra en SMC och NVRAM-reset
https://support.apple.com/sv-se/HT201295
https://support.apple.com/sv-se/HT204063

Hjälper inte detta så kan du koppla en USB-mus till datorn. Vid uppstart håller du "alt" knappen nedtryckt för att visa startskivor som man kan boota upp datorn på. Du borde se "Machintosh HD" som hårddisken vanligtvis döps till.
Kolla så att din trackpad fungerar och sedan om USB-musen fungerar. Fungerar musen så är det troligtvis inget fel på USB-porten utan ett mjukvarufel på operativsystemet. Fungerar inte musen så är det troligt att någon komponent är skadad i datorn.

Anmäl
2016-08-19 11:52 #3 av: eeriksson65

Menar ni allt detta för att det är glapp eller något annat i usb uttaget? eller jag förstår inte, är det någonting som är installerat så att usb uttagen inte fungerar eller? 

Anmäl
2016-08-19 11:54 #4 av: eeriksson65

jag tänker att jag går till någon som kan fixa detta, jag vet inte riktigt mycket om det här men tack för alla svar!

Anmäl
2016-08-19 18:18 #5 av: [Jens]

Det kommer lösa sig =) Berätta gärna vad som behövde åtgärdas för att lösa problemet för det skulle vara intressant att veta.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2016-09-05 07:13 #6 av: eeriksson65

Det som var felet var en stor grej som behövdes bytas var denna stora hård disken i datorn, den som kopplar fram saker till skärmen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.